Posijeti bloga

free counters

Sv. mise u kapeli

U kapeli do daljnjega nema više pristupa
28. 10. 2020. odlučeno je da se u SKB- Bijeli Brijeg na 5. katu otvore sobe za covid-19 bolesnike a ulaz za njih bit će pored kapele pa u kapelu neće biti pristupa dok traje corona. U kapeli neće biti ni sv. misa, ni drugih obreda pa ću kapelu zaključati dok epidemija ne prođe.
bolnički svećenik don Radoslav Zovko

Sv. Mise u kapeli su redovito:

utorak   14 sati

petak     15  (u korizmi prije Mise Križni put)

za Veliku Gospu u 11 sati

nedjelja i zapovjedne svetkovine 11 sati.

Pušten sam iz izolacije 14. 8. 2020. pa sad sve ide po dosadašnjem rasporedu.

Došlo je do poboljšanja krize zbog korone pa ćemo od utorka 20. 5. 2020. početi sa sv. Misama u kapeli. Propis je 10 četvornih metara za osobu u zatvorenom prostoru. Kapela ima oko 100 kvadrata, znači ne bi nas smjelo unutra biti više od 10 osoba.

Termini gornjih svetih Misa se otkazuju od 19. 3. 2020. do poboljšanja situacije s corona virusom. Kapelica je i dalje otvorena i u njoj se može Bogu moliti i Križni put obavljati ali sv. Misa nema do daljnjega.

Papina molitva za Duhovnu pričest:
Moj Isuse, vjerujem da si stvarno prisutan u Presvetom oltarskom sakramentu. Volim te iznad svega i želim te u svojoj duši. Kako Te sada ne mogu sakramentalno primiti, barem duhovno dođi u moje srce. Kao već pristigloga, grlim Te i ujedinjujem se s Tobom. Ne dopusti mi da se ikada odvojim od Tebe.

1. 5. 2020.  Kad ćete početi slaviti sv. Misu u kapeli? Pitaju neki
Evo kako izgleda hrvatski propis (od 4. svibnja) za slavljenje sv. Misa u crkvi:
"Neka se u crkvama označe sva predviđena mjesta za vjernike koja moraju biti međusobno udaljena najmanje dva metra u svim smjerovima."
Po ovome propisu u našu kapelu bi moglo stati samo 4 vjernika i svećenik. Smatram dok ove mjere još ne popuste nećemo počimati slaviti Misu u kapeli. I dok se ne promijeni ograničenje za osobe iznad 65 godina.

Gospin kip u kapelici. Kip je nabavila udruga 40 dana za život 2015. a biskup Ratko ga je blagoslovio na Bezgrešno začeće B. D. Marije.

Jaslice u bolničkoj kapelici za Božić 2018.Nema komentara:

Objavi komentar