Posijeti bloga

free counters

Sv. mise u kapeli

Kapela ponovo otvorena 27. 2. 2022. jer nema više kovid bolesnika na SKB. Mise u kapeli bit će po dosadašnjem rasporedu.

Sv. Mise u kapeli su redovito:

utorak 14 sati
petak 15,30; (u korizmi prije Mise Križni put)
nedjelja i zapovjedne svetkovine 11 sati.

Danas (24. 8. 2021.) sam zaključao bolničku kapelu jer su zagradili vratima pristup k njezinu ulazu. Cijeli 5. kat SKB preokrenut je u kovid sobe. Sada ima 8 bolesnika i teži su slučajevi. Prolaz za kovid bolelsnike je ispred kapele zato nema pristupa kapeli. Na Internom Hematologija je za kovid pacijente, srećom nema još nijednoga a na Nefrologiji ih ima nekoliko. U kapeli nema sv. Misa do daljnjega. (tekst dopunjen 17. 11. 2021.)

Vraćamo se u kapelu 27. 2. 2022. u 11 sati Misa, ako Bog da!

Kapela je bila 28. 10. 2020. zatvorena zbog kovid bolesnika koji su imali ulaz u bolnicu pored kapele. Budući da u SKB na Bijelom Brijegu nema više kovid bolesnika, kapelu ponovo otvaram u nedjelju 30. 5. 2021. i počinjem sa slavljenjem sv. Mise kao što je bilo prije.

Sv. Mise u kapeli su redovito:

utorak 14 sati
petak 15,30; (u korizmi prije Mise Križni put)
nedjelja i zapovjedne svetkovine 11 sati.

Papina molitva za Duhovnu pričest:
Moj Isuse, vjerujem da si stvarno prisutan u Presvetom oltarskom sakramentu. Volim te iznad svega i želim te u svojoj duši. Kako Te sada ne mogu sakramentalno primiti, barem duhovno dođi u moje srce. Kao već pristigloga, grlim Te i ujedinjujem se s Tobom. Ne dopusti mi da se ikada odvojim od Tebe.

1. 5. 2020.  Kad ćete početi slaviti sv. Misu u kapeli? Pitaju neki
Evo kako izgleda hrvatski propis (od 4. svibnja) za slavljenje sv. Misa u crkvi:
"Neka se u crkvama označe sva predviđena mjesta za vjernike koja moraju biti međusobno udaljena najmanje dva metra u svim smjerovima."
Po ovome propisu u našu kapelu bi moglo stati samo 4 vjernika i svećenik. Smatram dok ove mjere još ne popuste nećemo počimati slaviti Misu u kapeli. I dok se ne promijeni ograničenje za osobe iznad 65 godina.

Gospin kip u kapelici. Kip je nabavila udruga 40 dana za život 2015. a biskup Ratko ga je blagoslovio na Bezgrešno začeće B. D. Marije.

Jaslice u bolničkoj kapelici za Božić 2018.Nema komentara:

Objavi komentar